Kezdőlap Gazdaság BÉT – Szakértők enyhe emelkedést várnak a magyar tőzsdén

BÉT – Szakértők enyhe emelkedést várnak a magyar tőzsdén

Budapest, 2016. április 7., csütörtök (MTI) – Enyhe emelkedést várnak a Budapesti Értéktőzsdén csütörtökön az MTI-nek nyilatkozó szakértők.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője elmondta: közepes forgalomban enyhe emelkedést vár a BÉT-en, amelyet befolyásolhat a délután megjelenő amerikai munkanélküliségi adat.
A szakértő szerint az olajárak szerdai éles emelkedésével megnyugodni látszik a nemzetközi hangulat, és ez átragadt a vezető részvényindexekre is.
Illés László, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-hez eljuttatott kommentárjában kiemelte: a japán jegybank elnöke hajnalban ismét megerősítette, hogy készek a további kamatcsökkentésre, illetve az eszközvásárlási program bővítésére, amennyiben szükséges.
Ennek a bejelentésnek dacára az ázsiai térségben bizonytalan volt a kereskedés, így a mai nyitás várhatóan mérsékelt optimizmussal indulhat a BÉT-en és a német tőzsdén is – írta.
A délelőtt az iránykeresésről szólhat, a befektetők fókuszában az Európai Központi Bank (EKB) ülése és Mario Draghi elnök azt követő nyilatkozata lesz – vélte az elemző.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 87,70 pontos, 0,33 százalékos emelkedéssel 26 298,11 ponton zárt szerdán.
A Mol 95 forinttal, 0,58 százalékkal 16 335 forintra erősödött, 1,8 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 10 forinttal, 0,14 százalékkal 6890 forintra csökkent, forgalma 4,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 11 forinttal, 2,40 százalékkal 469 forintra nőtt, forgalma 1,1 milliárd forint volt. A Richter-papírok árfolyama 12 forinttal, 0,22 százalékkal 5434 forintra esett, a részvények forgalma 785,4 millió forintot ért el.

gde \ egr \ bpt

MTI 2016. április 7.

 

(Kép forrása: Internet)