Kezdőlap Kultúra BTF – Julian Rachlin lesz a BTF nyitóestjének szólistája

BTF – Julian Rachlin lesz a BTF nyitóestjének szólistája

 Budapest, 2016. április 4., hétfő (MTI) – Julian Rachlin virtuóz hegedűs-brácsás lesz a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) nyitóestjének szólistája, aki a Budapesti Fesztiválzenekar pénteki koncertjén Kim Kashkashian helyett fogja játszani Bartók Béla Brácsaversenyét.

Az április 24-ig tartó 36. Budapesti Tavaszi Fesztivál nyitóestjén az örmény származású brácsaművész, Kim Kashkashian betegsége miatt nem lép fel – olvasható a BTF MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint írják, Julian Rachlin litván származású hegedű- és brácsaművész tanulmányait hatéves korában kezdte és hét évvel később már elnyerte Az év ifjú muzsikusa címet. A sikernek köszönhetően Lorin Maazel meghívta a Berlini Fesztiválra, majd egy nemzetközi turnéra, ahol a Pittsburghi Szimfonikusokkal kísérte. Minden idők legfiatalabb szólistájaként lépett fel a Bécsi Filharmonikusokkal, Riccardo Muti vezetésével.
Karrierje során a világ nagy zenekaraival dolgozott együtt, olyan karmesterek társaságában, mint Myung-Whun Chung, Bernard Haitink, James Levine, Sir Neville Marriner, Zubin Mehta vagy Yehudi Menuhin. Kamarapartnerei közt található többek között Martha Argerichet, Jurij Basmetet, Gidon Kremert, Mischa Maiskyt és Msztyiszlav Rosztropovicsot.

gpz \ brr

MTI 2016. április 4.

 

(Kép forrása: Internet)