Kezdőlap Események Elegáns fogadás a támogatóknak

Elegáns fogadás a támogatóknak

Nívós eseménynek adott otthont a Four Points by Sheraton Hotel Maestro terme a hétvégén, ahol a Mercedes Benz Kosárlabda Akadémia egy fogadást szervezett, mely keretén belül megköszönték a partnerek egész éves támogatását, és, hogy egy kicsit mindenki bepillantást nyerhessen az Akadémia falai mögé.

Április 16-án, szombaton került megrendezésre az est, melyen Ivkovicsné Béres Tímea, a Kosárlabda Akadémia igazgatója köszöntötte a vendégeket, és tárta fel további céljait az intézményben dolgozó szakembereinek. A közelmúltban a megfelelő képzés érdekében felújítottak hat iskola tornatermét, valamint nyilvánosságra került a régi uszoda felújítási célja is. A tervek szerint a fedett épületből egy multifunkcionális sportcsarnokot hoznak létre, ahol több sportág számára is helyet tudnak biztosítani, valamint az oktatás lebonyolítására is lesz lehetőség. A sportkomplexum fejújítási ütemterve a második szakaszába lépett, a hivatalos átadásra valószínűleg 2017-ben kerül majd sor.

A Kosárlabda Akadémia programja is az előre meghatározott tervek szerint haladnak, az első két év céljai között az egészségre nevelés, a sportág népszerűsítése között arra is törekedtek az intézmény szakemberei, hogy minél több gyermek sportoljon, kosarazzon. Mindemellett új, jól képzett szakemberek szerződtetésével az volt a cél, hogy a fiatalok megfelelő szakmai háttér mellett sajátíthassák el a sportág minden fortélyát. Az igazgató a következő évek terveiről is beszámolt, minden erejükkel azon dolgoznak az Akadémia szakemberei, hogy régiós központtá fejlődhessenek, és az itt kosarazó fiatalok nemzetközi tapasztalatokat szerezhessenek. Három év távlatából is akadnak már sikerek az intézmény életében, hiszen az itt játszó fiatalok közül páran már a korosztályos válogatottig jutottak.

Szeptembertől a Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskolában sporttagozatos osztályt indít, de az Akadémia szorosan együtt kíván működni az összes intézménnyel a városban és a régióban egyaránt. Az este folyamán beszédet mondott Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, Bodnár Péter a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára, valamint az Akadémia névadó szponzora, a Mercedes Benz gyárigazgatója, Christian Wolff is. A beszédek után az akadémia tanoncai esküt is tettek a megjelentek előtt, Farkas Petra, a Kecskeméti KC kosárlabdázójának vezetésével.

További képek:

https://www.facebook.com/marta.zimacsek/posts/10207245177862015?pnref=story

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1713545448919931&id=100007934777254