Kezdőlap Események Idén újra vár a KUKAkulTÚRA – Hulladékkezelők Nyílt Napja!

Idén újra vár a KUKAkulTÚRA – Hulladékkezelők Nyílt Napja!

 

Gondoltál már arra, mi történik a kidobott hulladékkal? A tejesdoboz, a műanyag palack és a papírhulladék is más-más utat jár be a feldolgozás során. Itt az alkalom, gyere és ismerd meg a hulladék útját! 2016. április 8-án, pénteken és 9-én, szombaton Te is bepillanthatsz a hulladékkezelés kulisszái mögé!

A jövő – szó szerint – a Te kezedben van! Ma már amellett, hogy hasznos, trendi is a hulladékokat külön gyűjteni, azonban sokak fejében tévhitek élnek ezzel, valamint a hulladékok elszállításával és hasznosításával kapcsolatban.

Idén április 8-9-én Soprontól kezdve Budapesten át Nyíregyházáig, valamint Váctól Pécsig és Berettyóújfaluig majd 60 hulladékkezelő-és hasznosító üzemben mutatják meg a látogatóknak, mi történik az általunk gyűjtött hulladékkal.

A résztvevők a saját szemükkel láthatják, hogyan történik többek között elektronikai és elektromos hulladékok (számítógépek, televíziók stb.) bontása, forgalomból kivont gépkocsik zúzása, és a gyerekek kipróbálhatnak újrahasznosított anyagból készült játékokat is egy szabadtéri játszótéren.

A különböző helyszíneken a résztvevők megismerhetik a legújabb technikai és technológiai eljárásokat, betekintést nyerhetnek a hulladék kezelésével kapcsolatos innovációs folyamatokba, valamint hasznos és érdekes ismeretekkel gazdagodhatnak a hulladékfeldolgozásról.

Készen állsz?

Országszerte mintegy 60 hulladékkezelő várja iskolai csoportok, családok és minden érdeklődő jelentkezését!

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

Kattint a www.kukakultura.hu weboldalra és válogass helyszíneink közül!

Ez ám a cool túra! Téged is vár a KUKAkulTÚRA!