Kezdőlap Események Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap Kislétán

Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap Kislétán


Nyíregyháza, 2016. április 19., kedd (MTI) – Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kislétán, a tisztségért heten indulnak – közölte a község aljegyzője kedden az MTI-vel.

Lánczi Julianna elmondta, a voksolást azért kell megtartani a településen, mert a korábbi polgármestert, Madácsi Imrét (Fidesz-KDNP) a bíróság méltatlannak mondta ki a posztra, így a tisztsége megszűnt.
A Nyíregyházi Törvényszék november végén tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a közigazgatási és munkaügyi bíróság kimondta, méltatlanná vált a tisztségére a polgármester. A méltatlanság megállapításáért a megyei kormányhivatal fordult bírósághoz, miután Madácsi Imrét korábban egy év, két évre felfüggesztett börtönre ítélték jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette miatt.
A választáson Madácsi Imre függetlenként ismét elindul, rajta kívül Szilágyi Mihály, Ignácz János, Szilágyi Imre, Pénzes Sándor Károly és Demendi István szintén függetlenként, Nyeste András pedig a Magyar Munkáspárt színeiben méreti meg magát.
A választásra jogosult 1389 választópolgár reggel hattól este hét óráig adhatja le voksát.

hvzs \ bám \ ppd

MTI 2016. április 19.

 

(Kép forrása: Internet)