Kezdőlap Események Kapcsolatokkal a horvát-magyar üzleti barátságért

Kapcsolatokkal a horvát-magyar üzleti barátságért

A határokon átívelő, tudatos kapcsolatépítés és a kölcsönös üzleti lehetőségek feltérképezésének jegyében tartottak közös üzleti találkozót horvát és magyar vállalkozók Pécsett április közepén. Az eseményen részt vett Horvátország pécsi főkonzulja, Vesna Haluga, valamint Obradovic Ena eszéki konzul.  

 

A világ 64 országában jelenlévő, tudatos kapcsolatépítéssel foglalkozó szervezet, a Business Network International (BNI) a kapcsolati tőke jutalékmentes megosztását képviseli. Az „Aki ad, az nyer!”® üzleti filozófia azonban nemcsak az országhatárokon belül érvényesül, hiszen a nemzetközi szervezet tagjai bármely más állam vállalkozóival is kapcsolatba léphetnek az új üzleti lehetőségek érdekében.

A hazánkban 2008 óta működő BNI Magyarország Déli Régiója (mely négy megye – Somogy, Baranya, Tolna és Csongrád – üzleti csoportjait fogja egybe) nemrég együttműködést kezdeményezett a horvátországi BNI-régiókkal. A kapcsolatfelvétel eredménye a napokban érett be, ugyanis április közepén Pécsett került sor egy közös, horvát-magyar üzleti találkozóra. A nagy érdeklődés mellett zajló eseményen részt vettek a BNI zágrábi és eszéki régióinak vezetői és több tagjuk, Horvátország pécsi főkonzulja, Vesna Haluga, valamint Obradovic Ena eszéki konzul is.

A rendkívüli horvát-magyar üzleti találkozón számos konkrét kapcsolatfelvétel történt, amelyekből már most körvonalazódnak olyan üzleti együttműködések, melyek ezt a különleges, jutalékmentes üzleti modellt követik.