Kezdőlap Események Kecskemétet is meghódítja a Con világa

Kecskemétet is meghódítja a Con világa

 

Újdonsággal készülnek Kecskeméten az idei Múzeumok Éjszakájára. A Hírös Heroes Convention a már jó ideje Magyarországon is népszerű Conok világát hozza el városunkba egy kis csavarral.

De mi is az a Con?

A Con egy közösségi rendezvény képregény, japán rajzfilm, sci-fi és fantasy rajongóknak. Ezeken a találkozókon nagyon népszerű a cosplay (beöltözés egy rajongott karakternek), mely képviselői számára versenyeket is szoktak rendezni. A találkozókat bemutatók, előadások, filmvetítések, karaoke- és rajzversenyek kísérik, de a résztvevők számítógépes játékokat is kipróbálhatnak.

Magyarországon professzionálisan 2008 óta szerveznek több műfajt érintő, országos Con rendezvényeket. A MondoCon tavasszal és télen, a HoldfényCon nyár közepén hívja egybe a rajongókat. Vidéki Con rendezvények ez idáig csak esetlegesen szerveződtek, jellemzőben, nagyobb városokban.

És hogy miben lesz más a Kecskeméti Con? Abban, hogy nem csak a nemzetközi hősök világát kívánják megidézni, hanem a magyar legendás alakokat is. A témaválasztás nem véletlen, ugyanis az idei Múzeumok Éjszakája programsorozat egyik tematikája nem más, mint a hősök. Így adódott a lehetőség, hogy a kifejezést a város tágan értelmezze és ne csak a nemzeti hősökre koncentráljon, hanem internacionálisabbá tegye a rendezvényt.

A szervezők szándékai között szerepel az is, hogy ha sikeres lesz ez a főpróba, akkor a jövő évtől a Hírös Heroes Con rendszeresen megrendezésre fog kerülni.

A tervek szerint nem csak a Múzeumok Éjszakája keretében szervezett programok, hanem valamennyi programrész ingyenesen látogatható lesz.

(kép forrása: internet)