Kezdőlap Diákélet Kiemelkedő eredmények a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában

Kiemelkedő eredmények a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában

Igazán mozgalmas és rendkívül sikeres héten van túl a Lánchíd Sportiskola. Április 4-én hétfőn a hagyományos ovis Tehetségnap sportversenyén a részvétel csúcsot döntött. 12 óvoda jelentkezett a vetélkedőre, amelynek témája a környezetvédelem volt. A játékok alatt a szelektív hulladékgyűjtéstől kezdve a megújuló energia felhasználásig számos fontos ismeretet kaptak a gyerekek, amelyeket roppantul élveztek.

Kedden a Diákolimpia Mezei Futás Országos döntőjébe Gödöllőre három csapata is eljutott az iskolának (az Arany János iskolával közösen), ahol egy 3. hely (III. kcs fiú csapat), egy 4. (IV. kcs lánycsapat) és egy 10. helyezést (IV. kcs fiú csapat) szereztek. Egyéniben Kiszel Gergő (6. a) ért el 5. helyezést. A szerepléssel kiemelkedtek a Bács Megyei Iskolák közül. Külön öröm volt a versenyen, hogy a középiskolások versenyében volt diákjuk Palkovits István – aki, jelenleg a Bolyai Gimnázium tanulója – remekül futva 4. helyen végzett és bekerült az ISF (Nemzetközi Iskolai Sportszövetség) Világ Mezei Futó Versenyén (Cross-Country World School Championship) induló nemzeti válogatottba. A verseny érdekessége, hogy hazánk, Budapest ad otthont a Margitszigeten a versenynek április 23-án.

Szerdán sem lehetett megállás, hiszen az M4 sportcsatorna – amely kiemelt figyelmet fordít az ország legjobb sportiskoláira – stábja érkezett az iskolába, hogy az itt folyó munkát bemutassa. Tanórákon és edzéseken forgattak, ahol bemutatkozott az iskola minden kimagasló szintű sportága, atlétika, torna, rugby, asztalitenisz, kézilabda és kosárlabda is.

A csattanó a végére maradt, hiszen a torna Diákolimpia Országos Döntője szombaton került megrendezésre Budapesten a Nemzeti Sportcsarnokban. Három korosztályban jutott el idáig az iskola és mindhárom csapat dobogóra állhatott! Egyaránt a bronzérmet gyűjthették be. Egyéniben a legkisebbeknél Kelemen Dorottya bajnoki címet szerzett, a II. korcsoportban Jámbor Vivien ezüstérmet, a nagyoknál Szabó Fanni pedig bronzérmet!

A lánchidasok bebizonyították, hogy nem véletlenül vannak az ország legjobb sportiskolái között évek óta. Az elmúlt tanévben megszerzett 2. hely az összes iskola között ebben a tanévben tovább javulhat, hiszen eddig három különböző sportágban jutottak csapattal az országos döntőre és egy arany, egy ezüst és öt bronzérem mellett számos pontot érő helyezést gyűjtöttek eddig. És a fő sportág az atlétika versenyei még májusban következnek!

Hajrá Lánchíd!

további képek:

https://www.facebook.com/photo.phpfbid=1710968039177672&set=pcb.1710968405844302&type=3