Kezdőlap Állati Krokodiltámadást élt túl egy kempingező Ausztráliában

Krokodiltámadást élt túl egy kempingező Ausztráliában

Sydney, 2016. április 26., kedd (MTI) – Krokodil vonszolt ki a sátrából egy kempingezőt az ausztráliai Északi területen, Katherine város közelében kedd hajnalban.

A news.com.au hírportál szerint a hüllő 15 méterre vonszolta el sátrától a fiatal férfit, akinek végül sikerült elkergetnie a veszedelmes ragadozót. Az állat visszamenekült a közeli patakba.
A 19 éves Peter Roswell családjával sátorban töltötte a keddre virradó éjszakát. Körülbelül hajnali fél 5-kor arra ébredt, hogy egy krokodil harapdálja a lábát. Az áldozat három-négy méteresnek írta le az állatot.
A fiatalembert nővére azonnal a két órányira fekvő város kórházába szállította, ahol antibiotikummal kezelik az esetleges fertőzések ellen. Sérülései nem életveszélyesek.
Katherine város polgármestere a krokodilok „ellenőrzött irtására” szólított fel, miután korábban két közkedvelt fürdőhelyen is krokodilt láttak.
„Együtt kell élnünk a krokodilokkal, mert ez a természetes környezetük, de az együttélésnek nem szabad veszélyesnek lennie” – mondta Fay Miller.

ksb \ pbe \ pmg

MTI 2016. április 26.

 

(Kép forrása: Internet)