Kezdőlap Sport Magyar csapat is részt vesz az UEFA Bajnokok Ligája döntőjén

Magyar csapat is részt vesz az UEFA Bajnokok Ligája döntőjén

Franz Beckenbauerrel is találkoznak a BL döntő napján a Debreceni Labdarúgó Akadémia növendékei

Franz Beckenbauerrel, a „Császárral” is találkozik Milánóban a Debreceni Labdarúgó Akadémia csapata a Gazprom „Foci a barátságért” programján, melynek keretein belül a csapat nemzetközi fórumon és focibajnokságon képviseli hazánkat. A nagyszabású rendezvényen 32 ország gyermek- és ifjúsági csapata vesz részt és hívja fel a figyelmet a foci szerepére olyan alapvető értékek közvetítésében, mint az egészséges életmód, barátság, egyenlőség, tolerancia. A fórumot követően, az összesen 670 résztvevő együtt szurkolhatja végig a San Siro stadionban az UEFA Bajnokok Ligája döntő mérkőzését. Az indulás előtt, a Foci és Barátság Nemzetközi Napján rendezett nyilvános edzésen a program hazai nagykövete, Bódi Ádám nemzeti válogatott labdarúgó is részt vett.

Május 26-án indul Olaszországba a Debreceni Labdarúgó Akadémia csapata, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség 2015-ös, korosztályos bajnokaként képviselje Magyarországot a „Foci a barátságért” programban. A négy napos rendezvény során a fiataloknak lehetősége lesz megismerni Algéria, Argentína, Ausztria, Azerbajdzsán, Belgium, Brazília, Bulgária, Csehország, az Egyesült Királyság, Fehéroroszország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Japán, Kazahsztán, Kirgizisztán, Kína, Lengyelország, Németország, Olaszország, Oroszország, Örményország, Spanyolország, Svájc, Szerbia, Szíria, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, Ukrajna és Vietnám gyermek- és ifjúsági csapatainak futball stílusát és velük együtt izgulni végig élőben az UEFA Bajnokok Ligája döntő mérkőzését.

Foci és Barátság Napja

A Foci a barátságért program célja egyrészt az, hogy elősegítse a fiatalok sportolását, így népszerűsítve az egészséges életmódot, másrészt pedig a résztvevőkön keresztül, különböző országok gyermekeit összehozva hangsúlyozza egymás kölcsönös tiszteletét és a nemzetközi barátságok, a tolerancia és az egyenlőség fontosságát.

Idén harmadik alkalommal hirdetik április 25-ét a Foci és Barátság Napjává, melyet a programban részt vevő mind a 32 országban megünnepelnek. Magyarországon az MLSZ 2015-ös tabellájának korosztályos bajnoka, a Debreceni Labdarúgó Akadémia csapata tartott nyilvános edzést a világnap alkalmából, ahol a program nemzetközi jelképét, a barátságkarkötőt is átadták egymásnak és a jelenlévő támogatóknak, köztük Bódi Ádámnak, a program hazai nagykövetének, Herczeg Andrásnak, a Debreceni Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatójának, dr. Papp Lászlónak, Debrecen polgármesterének és Vojtekovszki Csabának, a programot támogató MLSZ utánpótlás programjának vezetőjének.

„Büszkék vagyunk a debreceni gyerekekre, hogy eredményükkel kivívták, hogy eljussanak egy ilyen volumenű eseményre” – mondta Herczeg András, a Debreceni Labdarúgó Akadémia ügyvezető igazgatója. „Hatalmas élményt jelent majd ez nekik, emellett pedig kapcsolatokra tehetnek szert és megismerkedhetnek más futball kultúrával rendelkező országok játékosaival, amiből akár a későbbi karrierjük során is profitálhatnak” – tette hozzá.

A Debreceni Labdarúgó Akadémia csapata május 26-án indul Milánóba és május 29-ig képviselik Magyarországot személyesen a nemzetközi eseményen.