Kezdőlap Diákélet Mancsot rá! Kutyás Gyermeknap a Főtéren

Mancsot rá! Kutyás Gyermeknap a Főtéren

A Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ sajtótájékoztatóját bejelentésdömping jellemezte, melyről folyamatosan közöljük a legfrissebb információkat. Az április 13-i eseményen a nyári táborok ismertetésén túl sor került a május 29-én, vasárnap megrendezésre kerülő Gyermeknap egyedülálló tematikájának bemutatására is.

Mancsot rá! Kutya jó napunk lesz! Ezen felkiáltások jellemzik a gyerkőcök egész napját, mely az ember hűséges társáról, a kutyákról fog szólni. Háromtól tizennyolc éves korig szinte mindenki megtalálhatja a maga szigetét a Főtéren, ahol furfangos fejtörőkkel, érdekes új ismeretekkel várnak szeretettel mindenkit a szervezők. Az eseményen közreműködik a Mentsvár az Állatokért menhely, de érdekes előadással érkezik a Dömötör Állatorvosi Rendelő is, elsősegélynyújtás témájában, valamint a Rendőrkapitányság kutyás bemutatóval is készül erre a vasárnapra. Természetesen a megszokott kisállat simogató sem maradhat el, ami szinte minden korosztályban nagy népszerűségnek örvend.

Az érdeklődők megismerkedhetnek a terápiás kutyák munkájával, de ifjúságsegítő programokkal is várják a fiatalokat, önismereti tesztekkel egybekötve. A Mercedes Benz Gyár is kap egy külön szigetet a „MoKi” közlekedésnevelési programjával, de az eseménnyel párhuzamosan kezdetét veszi az 1000 Lámpás Éjszakája is.

A rendezvényen rendhagyó vásárra is sor kerül, de a Katona József Múzeum is vár mindenkit informatív előadásaira a Főtéren. A szervezők nagy szeretettel várják a kicsiket és nagyokat a Gyermeknapra, hiszen itt garantáltan mindenki megtalálja a maga kis szigetét, aki egy kis kikapcsolódásra, szórakozásra, ismeretterjesztésre vágyik.