Kezdőlap Kecskemét Másfél óra a Semmi körül

Másfél óra a Semmi körül

A színpadon az immáron méltán világhírű Kiscsillag zenekar. Ez az este mást képviselt, mint amit megszokhattunk, a Lovasi András vezette alternatív zenekartól. 2012-ben indult útjára az Idáig tudom a történetet elnevezésű zenés, monológos egyveleg, melynek a folytatása 2014-ben látott napvilágot. Az alaptörténet egy szerelmi háromszögről szól, Zsuzsáról, Kornélról és a nős Péterről. Az új, harmadik rész azonban nem ott folytatódik, ahol elbúcsúzhattunk a szereplőktől, hanem sok évvel később, ahol egy kisfiú, Péter az édesanyjával, Zsuzsával való kapcsolatot helyezi előtérbe.

A semmi tulajdonképpen mégis mi? A tizenegy éves Péter, akit Lovasi András személyesített meg és az édesanya, akinek bőrébe Péterfy Bori bújt, közti kapcsolatra és a leggyakoribb párbeszédre épül  történet.

„Mi a baj?” „Semmi.”- hangzik a válasz, és az édesanya továbbra is ül a konyhában, ahogy repülnek az órák a fejük felett. Péter elhatározza a fában lakó Jónás barátjával megrendezik a Semmi konferenciáját. A kisfiúnak minden vágya megtudni, mi az a semmi, hogy megértse édesanyja szomorúságát.

A konferencia arról szól, hogy sok ember összeül, olyanokat hívnak meg, akik okosabbak a témában, mint aki rendezi az eseményt, és így maga a kíváncsi lélek is okosabb lesz a témában, a konferencia végén. De mi is az a semmi? Mert ha semmi van, akkor már van valami nem? A kérdésekre zenei élet elismert tagjaival kutatja a választ Lovasi András, azaz Péter. A konferencián részt vett Pásztor Anna, Falusi Mariann, Földes Eszter, Varga Líviusz, Likó Marcell valamint Busa Pista.

A Semmi Konferencia országos premierjének városunk Kulturális Központja adott otthont. A koncertszínház rendezője Földes Eszter színésznő, aki ebben a darabban próbálhatta ki magát először rendezőként. A házaspár, a zenekar és a vendégek számára elég megerősítés lehetett a percekig tartó vastaps, amivel a nézők díjazták a már- már színdarabbá avanzsálódó dalos történetet.