Kezdőlap Sport NBA – A címvédő Golden State 70. győzelme

NBA – A címvédő Golden State 70. győzelme

Budapest/Oakland, 2016. április 8., péntek (MTI) – Megszerezte 70. győzelmét az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszában a címvédő Golden State Warriors, amely a legutóbbi játéknapon hazai pályán nyert legnagyobb riválisa, a San Antonio Spurs ellen.

Az oaklandi együttes – a liga honlapjának beszámolója alapján – az NBA történetében a második csapat, amely legalább 70 győzelmet aratott az alapszakaszban, erre korábban egyedüliként a legendás Michael Jordan fémjelezte Chicago Bulls volt képes az 1995/96-os idényben. A Warriorsnak még van esélye arra, hogy megdöntse annak a csapatnak a 72 győzelemből és 10 vereségből álló idénycsúcsát, ehhez hátralevő három mérkőzését meg kell nyernie.
A Golden State a mostani sikerrel az alapszakaszgyőzelmet is megszerezte, így a rájátszást az első kiemeltként kezdheti, azaz minden párharcban élvezheti a hazai pálya előnyét. Steve Kerr együttese szombaton – a rájátszásba a Houston Rockets vereségével bejutott – Memphis Grizzlies otthonába látogat, másnap pedig újra a San Antonio Spursszel találkozik, ám akkor majd Texasban. Az alapszakaszt jövő szerdán hazai pályán a Memphis ellen zárja.
Eredmények:
Atlanta Hawks-Toronto Raptors 95-87
Miamia Heat-Chicago Bulls 106-98
Houston Rockets-Phoenix Suns 115-124
Sacramento Kings-Minnesota Timberwolves 97-105
Golden State Warriors-San Antonio Spurs 112-101

sgg \ scp \ sag

MTI 2016. április 8.

 

(Kép forrása: Internet)