Kezdőlap Események Öttusa Világkupa harmadszor!

Öttusa Világkupa harmadszor!

Immáron harmadik alkalommal ad otthont Hírös Városunk az Öttusa Világkupának, melynek idén nem kisebb tétje van, mint az olimpiai kvalifikáció. A hivatalos megnyitóra április 13-án, szerdán került sor a Sheraton Hotel Maestro termében.

Az április 18-ig tartó megmérettetésen harminchárom ország közel százkilencven sportolója vesz részt. A megnyitón Dr. Homoki Tamás, Kecskemét Város alpolgármestere köszöntötte a vendégeket, majd Dr. Réczei Géza a Magyar Öttusa Szövetség elnöke tartotta meg beszédét. A hivatalos ünnepségen a külföldi delegációk bepillanthattak a magyar kultúrába és hagyományokba a Vadhajtás citerazenekar közreműködésével. Szenes Márton a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője köszöntötte a sportolókat, és örömmel konstatálta a megjelentek felé, hogy ismét Kecskemétre került a rangos megmérettetés. Végezetül Dr. Klaus Schormann a UIPM elnöke nyitotta meg hivatalosan is a 2016-os világkupát.

Április 14-én csütörtökön a nők, pénteken a férfiak selejtezőit tartják, Magyarországot mind a két nemben tizenkét öttusázó képviseli. Szombaton és vasárnap kerül sor a két egyéni döntőre, és hétfőn a versenyváltó zárja a rangos eseményt.

Az úszóversenyekre a Kecskeméti Fürdőben kerül sor, a vívásnak a Messzi István Sportcsarnok ad otthon, és a lovaglást, valamint a kombinált versenyeket a Benkó Zoltán Szabadidő Központban tartják.

A versenyre a belépőjegyeket megvásárolhatják a Kecskeméti Fürdő jegypénztárában, a Tourinform Irodában (Kecskemét, Kossuth tér 1.) valamint versenynapokon a Messzi István Sportcsarnokban 8.30 és 10.30 között.

Szurkoljon Ön is a helyszínen a magyar indulókért!