Kezdőlap Események Pető Edina Fadette önálló estje Kecskeméten

Pető Edina Fadette önálló estje Kecskeméten

Fényes sikert aratott Pető Edina Fadette Edith Piaf életét feldolgozó önálló estje, mely a kecskeméti Három Gúnár Rendezvényházban került bemutatásra. Magazinunknak megadatott a lehetőség, hogy részt vegyen az esten, amelyet április 16-án, szombaton tartott a művésznő.

Az előadás különlegességét a próza és a dalok váltakozása adta, mellyel az énekesnő mesteri módon mutatta be a néhai Piaf fájdalmas, tragédiák sorozatával kikövezett, ám mégis sikeres életét. A hangulatot fokozták a vászonra kivetített fekete-fehér képek, melyek által a közönség is könnyedén a huszadik századi Párizsban érezhette magát.

Fadette nem csak énekel, hanem verseket ír és rajzol is. Az előadás alatt elhangzó dalok egy részének szövegét ő fordította és írta meg magyarul. Láthattuk egy Edith Piafot ábrázoló grafikáját is, melyből minden néző hazavihetett egy példányt.

Pető Edinának nem ez volt az első Edith Piaf koncertje, volt már előadás Jászberényben is, ahol meg is kellett ismételni a nagy érdeklődés miatt. A műsor, melyet teljes egészében a művésznő álmodott és valósított meg, a tavalyi évben kelt életre Piaf születésének századik évfordulója alkalmából. A kérdésre, hogy miért pont Edith Piaf élete ihlette meg őt, ezt válaszolta Fadette:

„Az ő élete fényes sikerekkel kikövezett, de ugyanakkor egy nagyon fájdalmas életút, ami pontosan ezért ragadja meg nagyon az ember lelkét. Piaf maga is írt dalokat és mindegyik dal egy három-négy percbe sűrített dráma. Olyan történetek vannak bennük, amik mélyen meg tudják érinteni az emberi lelket és szívet.”

Pető Edina tehetségét Isten adományaként éli meg, mely talentumokat igyekeznünk kell minél jobban kiteljesíteni önmagunk és mások örömére. A művészetet egy faként képzeli el, melynek ugyan számtalan ágazata van, gyökerük mégis közös. Fadette igen sok műfajban kamatoztatja tehetségét, mivel sanzonok mellett musical dalokat, filmzenéket
és operett slágereket is előad. Az énekesnő fellépéseket vállal bálokon, rendezvényeken, és meghívásra akár születésnapokon is. Most éppen egy zenekart és egy könnyűzenei kórust szeretne alapítani, mert, mint mondta, nagy álma, hogy élő zenei kísérettel is énekelhessen.

További képek:

https://www.facebook.com/marta.zimacsek/posts/10207269636433464