Kezdőlap Események Polgármesterek találkozója a megyéért

Polgármesterek találkozója a megyéért

 

Száznál is több városvezető vett rész azon a kétnapos rendezvényen, melyek idén Császártöltés szolgált helyszínéül. A polgármesterek találkozóján Bács- Kiskun megye minden szegletéből érkeztek résztvevők, hogy egy kötetlenebb, szakmai fórum keretén belül informálódhassanak az aktuális pályázatokról, paktumokról, valamint a megyét érintő témákról.

A nívós esemény első napján, április 14-én, csütörtökön vett részt szerkesztőségünk, ahol is a megnyitó előtt sikerült diktafonvégre csípnünk a Bács- Kiskun Megyei Közgyűlés elnökét, Rideg László Urat is. A vezetőtől megtudtuk, hogy a kétnapos rendezvény céljai között nem csupán a szakmai előadások meghallgatása szerepel, hanem, hogy egy kötetlenebb formában is lehetőségük legyen a vezetőknek tapasztalatcserére, beszélgetésre. Ezeken a napokon a polgármesterek nem csupán saját városuk fejlesztéséért ülnek össze, hanem a közösen tanácskoznak a  megyéért is. A rendezvényen számos témákat érintettek a szakmai előadások, terítékre kerültek az EFOP fejlesztések lehetőségei települések számára, a TOP aktualitásai, de szó esett a TeSzedd! önkéntes akcióról is. A szakmai fórumon országhatárt átívelő témák is felmerültek, mint például a magyar vállalkozások működési feltételei Erdélyben, valamint az Interreg- IPA Magyarország- Szerbia Határon Együttműködési Program aktualitásai is.

A kétnapos eseményt április 15-én megrendezett sajtótájékoztató zárta Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Oláh Gábor, regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár, valamint Takácsné Stalter Judit, Császártöltés polgármester asszonya részvételével, melyre szintén Császártöltések került sor.

Csütörtökön és pénteken is a Pincelakat Borház és Szálloda biztosította az étkezéseket, valamint a szállást is. Fakultatív programok is bekerültek a tervezetbe, mint például a Császártöltési Sváb Tájház és Képes Ház megtekintése, túra az Ősi ösvényen a Kissori Pincékhez, valamint borkóstolás.

A sajtótájékoztatóról később szolgáltat szerkesztőségünk bővebb információkat, melyet bármikor elolvashat online felületeinken.