Kezdőlap Diákélet Rákóczi Ferenc fogadta a külföldről Kecskemétre érkező diákokat

Rákóczi Ferenc fogadta a külföldről Kecskemétre érkező diákokat

Rákóczi Fejedelemről emlékezett meg az ő nevét viselő II. Rákóczi Ferenc Álatlános Iskola, egy egész héten át tartó rendezvénysorozattal. A Gyerekek 2020 program során számos külföldi országból érkeztek diákok, úgymint Spanyolországból, Hollandiából, Dániából, Finnországból és Ciprusról is.

A külföldi delegációt maga Rákóczi Ferenc köszöntötte személyesen, akik itt tartózkodásuk idején megismerehették a partneriskolák kultúráját, a magyarországi hagyományokat és Kecskemét nevezetességeit. Emellett a Távhőszolgáltatás Napja alkalmából a környezetvédelemhez kapcsolódó vetélkedőkön vehettek részt a Termostar Kft. jóvoltából.

Az ide érkező diákok egy mozgalmas, sok programmal színesített hétbe csöppentek. Április 11-i fogadtatásuk díszőrséggel, zenei bevonulással és a Fourtissimo Zenekar köszöntésével történt. A Költészet Napja alkalmából együtt szavaltak a Magyar diákokkal, majd egy zenés táncos programon vehettek részt, melyen néptáncosok, dobosok, és aFourtissimo Zenekar várta és szórakoztatta őket.

Április 14-én, csütörtök délután egy lovaskocsis felvonulást csodálhatnak meg, amelyen részt vet a Kecskeméti Fúvószenekar, Bodon Pál Zeneiskola diákjai, valamint a II. Rákóczi Ferenc diákjai kuruc és labanc jelmezben, ezáltal színesebbé téve a felvonulást. Kecskemét polgármester asszonya köszöntötte a vendégeket, amit zenés-táncos műsor követett. A felvonuláshoz csatlakozott még az Alsószéktó-Kisfái-Matkó Polgárőr Egyesület Lovas tagozata is, megszemélyesítveRákóczi fejedelmet és kísérő lovasait.