Kezdőlap Országos események Rekordszámú nevezőre számítanak a hétvégi Vivicittán

Rekordszámú nevezőre számítanak a hétvégi Vivicittán


 Budapest, 2016. április 15., péntek (MTI) – Rekordot jelentő 30 ezer futó nevezésére számítanak a hétvégén a Margitszigeten sorra kerülő 31. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson.

A szervező Budapest Sportiroda (BSI) közleménye szerint már a szerdán lezárt előnevezések során 28 616 futó regisztrált, így megdőlt a tavalyi 26 100 fős csúcs, s az eddigi legnépesebb fővárosi verseny, a tavalyi Spar Budapest Maraton 28 ezer fős részvételi rekordja is.
A BSI arról tájékoztatott, hogy a hétvégi futáson 74 országból 2046 résztvevő érkezik, legnagyobb részük a félmaratonra nevezett be, s ez a versenyszám a magyarok között is a legnépszerűbbnek számít, csaknem 9500 indulóval.
A városvédő futásra szombaton és vasárnap még a helyszínen is be lehet nevezni.
Ami a távokat illeti: a félmaraton (21 kilométer) mellett az indulók a Midicittá (7 km) és a 10 kilométeres városvédő futás között választhatnak vasárnap. Szombaton a 3×2 km-es háromfős váltók versenyét, a 2,5 km-es Minicittát, a szintén 2,5 km-es gyaloglást, valamint az egyformán 750 méteres családi futást és a fogyatékkal élők futamát rendezik meg.

skt \ spi \ sag

MTI 2016. április 15.

 

(Kép forrása: Internet)