Kezdőlap Események Rio 2016 – Egy női tornász is utazhat az olimpiára

Rio 2016 – Egy női tornász is utazhat az olimpiára

Budapest/Rio de Janeiro, 2016. április 18., hétfő (MTI) – Kovács Zsófia és Makra Noémi is olimpiai kvótát érő helyen végzett a tornászok Rio de Janeiróban rendezett tesztversenyén, de a szabályok szerint csak egyikük lehet majd ott a nyári játékokon.

A nemzetközi szövetség (FIG) magyar idő szerint vasárnapról hétfőre virradóra tette közzé hivatalos oldalán az indulási jogot nyert sportolók névsorát. Mivel a viadalon nemzetenként egy kvótát lehetett szerezni, a magyar szövetség (MATSZ) a későbbiekben tesz javaslatot a Magyar Olimpiai Bizottságnak (MOB) arra, hogy Kovács vagy Makra utazzon-e a riói olimpiára.
Ezzel biztossá vált, hogy egy-egy férfi és női tornász képviseli majd Magyarországot a játékokon, szombaton ugyanis Hidvégi Vid és Kardos Botond is kvótát érő helyen végzett, de szintén csak egyikük lehet majd ott Brazíliában.
A MATSZ tájékoztatása szerint a női selejtező első fordulóját Kovács megnyerte, miután gerendán, talajon és ugrásban is jól teljesített. A pályafutása első felnőtt szezonját teljesítő tornász a felemáskorlátról ugyan egyszer leesett, de így is jó pontszámot kapott gyakorlatára, végül 54,399 ponttal zárt, s a négyfordulós selejtezőben 14. lett.
A világkupa-győztes Makra több szeren is elrontotta a gyakorlatát, így 51,933 ponttal végzett a 49. helyen, de ez a pontszám is riói kvótát ért.
A brazíliai tesztverseny hétfői napján már csak Hidvégi Vid érdekelt a magyarok közül, ő a lólengés fináléjában lép majd a szerhez.

skt \ sgr \ sag

MTI 2016. április 18.

 

(Kép forrása: Internet)