Kezdőlap Események Rio 2016 – Hidvégi bronzérmes a tesztverseny lólengés döntőjében

Rio 2016 – Hidvégi bronzérmes a tesztverseny lólengés döntőjében


 Budapest/Rio de Janeiro, 2016. április 19., kedd (MTI) – Hidvégi Vid bronzérmes lett a tornászok riói tesztversenyén lólengésben.

A 2012-es londoni játékok nyolcadik helyezettje a selejtezőből ötödikként jutott be a magyar idő szerint kedd hajnali fináléba, ahol utolsónak szólították. A 6,6 pontból induló gyakorlatát mutatta be, amely egészen a leugrásig jól sikerült, ott azonban hibázott, e miatt kiinduló pontszáma is kevesebb lett (6,2). Végül 14,70 pontot kapott, ami bronzérmet jelentett számára.
A tornász a magyar szövetség tájékoztatása szerint nem volt boldog, amikor leugrott a szerről, mert tudta, hogy rontott a végén.
„Bevallom őszintén, nem is számítottam rá, hogy érmes leszek, így nem is figyeltem a kivetítőn a pontszámot. Edzőmtől tudtam meg, hogy meglett a bronz, amelynek természetesen nagyon örülök, az persze kicsit bosszant, hogy nem lett hibátlan a gyakorlat” – mondta Hidvégi.
Hozzátette: a kvótaszerző tesztverseny végére eléggé elfáradt, sokat kivett belőle fizikailag és mentálisan is. Ezzel együtt nagyon örül a harmadik helynek, mert a világversenyeken negyedik vagy ötödik helyen végzett az elmúlt időszakban.
A Rio de Janeiróban rendezett tesztversenyen Hidvégi Vid és Kardos Botond is olimpiai kvótát érő helyen végzett, de a szabályok szerint csak egyikük lehet majd ott a nyári játékokon. Ugyanez vonatkozik Kovács Zsófiára és Makra Noémire is, közülük is csak egy utazhat majd az augusztusi ötkarikás játékokra.

spi \ sgg \ sag

MTI 2016. április 19.

 

(Kép forrása: Internet)