Kezdőlap Események Tehetséges generációk a könyvtárban

Tehetséges generációk a könyvtárban

A kecskeméti muzsikuscsaládokat helyezi előtérbe a Katona József Könyvtár a Zenei szolgáltatás programsorozatában. A nyílt beszélgetések alkalmával két híres zenészfamíliával is megismerkedhetnek testközelből az érdeklődők.

Az első beszélgetésre április 13-án, szerdán kerül sor, délután 5 órakor, amikor is Jámbor Zsolt a Kuna család tagjaival ül le egy asztalhoz. A család széles körű tehetséggel megáldott, kivétel nélkül mindenki kötődik a zenéhez, a kultúra ápolásához. Kuna Lajos a családfő, aki a Kecskemét Városi Fúvószenekarban karmester, számos helyi kulturális programon láthatta már a nagyérdemű, mindemellett tanárként is tevékenykedik. A testvérek is mikrofonhoz jutnak 13-án, akik életre keltették a Fourtissimo jazz- rock formációt; Ferencz- Kuna Valéria, akinek fantasztikus énekhangja és rézfúvó tudása tökéletesen harmonizál Kuna Márton harsonájával, Kuna Gyula trombitájával valamint Kuna Bence kürtjével. Kecskemétre utazik továbbá Kuna Kata, aki jelenleg színművészként tevékenykedik a Karinthy Színházban, valamint énekes a szintén családi szerveződésű Is… Real! Project zenekarban.

A következő beszélgetésre június 8-én kerül sor, amikor is a Jámbor család kerül górcső alá Virág Barnabás vezényletével.

(A kép forrása: Internet)