Kezdőlap Események Virágos sarok Főterünkön

Virágos sarok Főterünkön

 

Akik kellemes, tavaszi sétára indultak az elmúlt hétvégén, hirtelen arborétumot idéző illatokba és szín kavalkádba botlottak a Szent István szobor előtti téren és környékén. A tavasz beköszöntével nem csupán az emberek nyílnak ki, de a város különböző pontjain is különleges rendezvényekbe keveredhetnek a mit sem sejtő andalgók.

Így történ ez árpilis 16 és 17-én is, amikor is a Hírös Kertészek Egyesületének jóvoltából megrendezésre került idén először a Virágos Kecskemétért 2016 elnevezésű rendezvény. Aki egy kicsit is szereti a szépet, az illatokat és a színeket, garantáltan eltöltött egy kis időt a gyönyörű virágok között, ahol nem csupán meózni lehetett a kínálatot, de aki legyőzhetetlen késztetést érzett komfortzónájának virágosításhoz, azok akár meg is vásárolhatták a növényeket. Egynyári virágok, szirmos balkondíszek, évelők, szinte minden féle- fajta színességből, de akár faiskolai növényekből lehetett választani a vásáron. De ha épp cserép, vagy virágföld híján volt a vásárló, ott nyomban, a helyszínen is beszerezhette a szükséges kellékeket a virágültetésre.

A kirakodóvásárnak korán sincs vége, hiszen a virágos hétvégék folytatódnak április 23 és 24-én, valamint április 30 és május 1-én is. A kiállítás mellett verseny is hirdetett Kecskemét Megyei Jogú Önkormányzata és a Hírös Kertészet Egyesülete, melyben keresik a város legszebb:

  • Virágos balkonját, erkélyét és ablakait
  • Közterületről látható kertjét, előkertjeit
  • Intézmények ablakait, balkonjait és előkertjeiről a javaslatokat, fényképeket.

A pályázatok beadásának határideje július 15., az eredményhirdetésre pedig a Hírös Hét Fesztiválon kerül sor.