Kezdőlap Sport Vizes Eb – Csúcsrészvétel az úszóknál

Vizes Eb – Csúcsrészvétel az úszóknál

Budapest, 2016. április 19., kedd (MTI) – Minden eddiginél több, 48 ország úszói indulnak a májusi, londoni vizes Európa-bajnokságon.

A kontinentális szövetség, a LEN friss hírlevelében adott hírt a csúcsrészvételről, hozzáfűzve, hogy az úszók mellett a műugrókat és a műúszókat is felvonultató Eb-re, amely az augusztusi riói olimpia előtti utolsó nagy tesztverseny lesz, együttesen ezer sportolót várnak az angol fővárosba.
Utóbbi két sportág versenyeit a május 9. és 22. közötti eseményen az első héten bonyolítják le, s 16-tól versengenek az úszók a Queen Elizabeth Olympic Parkban található London Aquatics Centre-ben, ahol a 2012-es olimpia viadalait is rendezték.
Az angliai vizes Eb szereplői közül hiányoznak a nyíltvízi úszók, az ő Európa-bajnokságukat később tartják, július 10. és 14. között a hollandiai Hoornban. Legutóbb 2015-ben, amikor a vizes Eb-nek Berlin adott otthont, a műugrók voltak más helyszínen: ők Rostockban vetélkedtek egymással.
A riói olimpia előtti utolsó nagy verseny indulói közül a legnevesebbeket említve a LEN két magyart is kiemelt: az ötszörös világbajnok Hosszú Katinkát és a legeredményesebb európai úszót, Cseh Lászlót, aki eddig – a három ezüst és a négy bronz mellé – 12 aranyat szerzett a normál, vagyis 50 méteres medencében rendezett Eb-ken.

sjk \ sgg \ sag

MTI 2016. április 19

(kép forrása: internet)