Kezdőlap Diákélet XXV. Országos Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozó

XXV. Országos Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozó

A Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ csatlakozva a Magyar Drámapedagógiai Társaság felhívásához április 22-én rendezi meg a jubileumi XXV. Országos Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozó Bács-Kiskun megyei rendezvényét,  a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban.

A kecskeméti találkozón 14 színjátszó csoport, mintegy 200 gyermek lép közönség elé. Szabadszállás, Dusnok, Felsőszentiván, Pálmonostora és Kecskemét mellett Békés megyéből, Szarvasról is érkeznek színjátszók.

Hiszünk abban, hogy a gyermekszínjátszás az egyik legkreatívabb tevékenység, amely a gyermek személyiségét komplexen fejleszti, közösséget teremt, és a tevékenység során megtapasztaltatja a közös alkotómunka örömét.

A gyermekszínjátszás céljai közé tartozik olyan kulturált, ismeretekkel bíró, kreatív, rugalmas, empatikus, érvényes és értékes megnyilvánulásokra képes gyermekek nevelése, akik a gyermekszínjátszás adta élmények segítségével kiteljesedhetnek, az értékközpontú, erőszakmentes és toleráns társadalom létrehozásában vállalhatnak fontos szerepet.

részletes program: www.kio.hu; www.hirosagora.hu

weores_2016_program_3