Kezdőlap Gazdaság 3 networking tipp, hogy jobban menjen a startup!

3 networking tipp, hogy jobban menjen a startup!

Egy startup más kihívásokkal szembesül, mint egy már megalapított vállalat. Ezekkel nemcsak az alkalmazottaknak és az alapítóknak kell tisztában lenniük, hanem annak is, aki egy startuppal üzletel. Dr. Ivan Misner, a világ legnagyobb, tudatos üzleti kapcsolatépítéssel foglalkozó szervezetének, a Business Network International (BNI) alapítója és számos bestseller szerzője 3 networking tippet ad startup-tulajdonosoknak, hogy jobban tudják kezelni ezeket a kihívásokat!

 

  1. Szervezni emlékezetesebb

Egy induló startupnak elengedhetetlen a szerteágazó kapcsolati tőke. A kapcsolatok bővítése érdekében azonban nemcsak látogatni kell a különböző networking eseményeket, hanem érdemes házigazdaként szervezni azokat. Ez esetben nemcsak a résztvevők fognak emlékezni rátok, hanem azok is, akiket meghívtatok, de nem tudtak eljönni; velük már a meghívás ténye miattis könnyebb lehet az ismerkedés a későbbiekben.

 

  1. Fő az utánkövetés!

A networking egyik legfontosabb része az utánkövetés, tudatni másokkal, hogy a rátok fordított időt megbecsülitek, és szeretnétek, ha folytatódna ez a kapcsolat. Egy üzlet beindításánál a legfontosabb, hogy növeljétek a vállalkozásotok méretét, ismertté tegyétek, valamint olyan kapcsolatokat szerezzetek, amelyek segítségetekre lesznek a növekedésben. Tudassátokakár a régi, akár az új ismertségeitekkel, hogy gondoltok rájuk, és ezek a kapcsolatok segíthetnek előremozdítani a sikereteket.

 

  1. Vissza az egóból

Mi üzletemberek, okosak vagyunk, mi több, magabiztosak is, hiszen ez szükséges a sikerhez. Ám soha nem engedhetitek meg, hogy az egótok irányítsa a tetteiteket! Bármilyen okból is dolgoztok egy startupon, egy új vállalkozásnál ismét fel kell építeni a hírneveteket: nem támaszkodhattok a korábbi eredményeitekre, mert azok ugyan egy darabig elvihetnek, de ha messzire akartok jutni, marad az alapokról való építkezés és a visszafogottabb egó.

 

Célunk, hogy megváltoztassuk a magyarországi üzleti felfogást, és a mutyizás helyett a bizalmi alapon működő, jutalékmentes ajánlások útján történő üzletkötéseket segítsük elő – mondja Avidor András, a BNI Magyarország igazgatója. –A networking alkalmazását bátran javasoljuk a startupoknak is, hiszen a kapcsolatok által ezek a vállalkozások is mérhetően tudnak növekedni, amennyiben tudatosan odafigyelnek új és régi ismertségeik ápolására.