Kezdőlap Kultúra A Budapest Parkban ünnepel a 15 éves Zagar

A Budapest Parkban ünnepel a 15 éves Zagar

Budapest, 2016. május 9., hétfő (MTI) – Fennállása 15. évfordulóját ünnepli a Zagar csütörtökön a Budapest Parkban. Az egyik legnépszerűbb hazai elektronikus zenekar legjobb számaival és vendégekkel készül a koncertre.

„Fellépnek velünk az Underground Dívák, akikkel 2007-ben nagy slágerünket, a Wings of Love-ot rögzítettük és eljön Kama is a Mary PopKidsből, előttünk pedig az Anima Sound System fog játszani” – mondta Zságer Balázs, a Zagar alapítója, vezetője az M1 aktuális csatorna hétfő délelőtti műsorában.
Az Underground Dívák között szerepelt annak idején Dagadu Sena, az Irie Maffia énekesnője, Kutzora Edina Yonderboi egykori zenekarából, Judie Jay, Péterfy Bori, Hódosi Enikő (Neo, Manoya) és Németh Juci (ex-Anima Sound System).
Zságer Balázs kitért arra, hogy zenekara best of műsorral, tizenöt év legjobb dalaival készül a koncertre.
„Zenei ízlésünk folyamatosan változott az elmúlt másfél évtizedben, de az elektronikus zene szerintem még mindig az egyik leg innovatívabb zenei műfaj” – fogalmazott.
A billentyűs, zeneszerző beszámolt arról, hogy a Zagarnak ősszel a tervek szerint remixgyűjteménye jelenik meg német kiadójuknál, a Mole Listening Pearlsnél, hazai és külföldi producerek közreműködésével, vinylen is. A Zagar már dolgozik új stúdióalbumán is.
A Zagarban Zságer Balázs mellett, Ligeti György gitározik és énekel, Zságer-Varga Ákos basszusgitározik, Lázár Tibor dobol és ütőhangszereken játszik, Dj Bootsie pedig szkreccsel.

bgu \ brr

MTI 2016. május 9.

 

(Kép forrása: Internet)