Kezdőlap Rendőrségi hírek A közbiztonságról egyeztettek Kiskunhalason

A közbiztonságról egyeztettek Kiskunhalason

Közösen tárgyalták meg az elmúlt időszak közbiztonsági helyzetét.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság szervezésében 2016. május 11-én tartották meg a Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum ülését. A fórumon nagy számmal jelentek meg a térség polgármesterei, jegyzői, de képviseltették magukat a rendőrség társszervei és stratégiai partnerei, az állami, egyházi és alapítványi oktatási intézmények fenntartói és vezetői, a nemzetiségi önkormányzatok vezetői, valamint az egyházak képviselői is.

 

A fórumon nagy számmal jelentek meg a térség polgármesterei, jegyzői, de képviseltették magukat a rendőrség társszervei és stratégiai partnerei, az állami, egyházi és alapítványi oktatási intézmények fenntartói és vezetői, a nemzetiségi önkormányzatok vezetői, valamint az egyházak képviselői is.

Az interaktív kerekasztal beszélgetésen Arató László rendőr ezredes, a megyei rendőrfőkapitány rendészeti helyettese ismertette a 2015. év eredményeit, kiemelve a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság kivételes teljesítményét. Többek között értékelte a migrációval kapcsolatos feladatok példaértékű végrehajtását és megfogalmazta a 2016. év feladatait. Az ittas gépjárművezetők aránya még mindig nagyon magas (20%) és az általuk okozott balesetek száma is sajnos emelkedést mutat.

Dr. Vaslóczki Ferenc rendőr alezredes, Kiskunhalas megbízott rendőrkapitánya hangsúlyozta, hogy a személyi állomány sokat tesz annak érdekében, hogy ezek a számadatok csökkenjenek, de ez csak közös összefogással lehetséges.

Kiemelte értékelésében a megelőzés fontosságát, amit minden korosztály számára fontosnak és szükségesnek tart. A hozzászólásokban résztvevők az elmúlt időszakban megtartott Police Café rendezvény magas színvonalát és egyediségét dicsérték.

A közel kétórás egyeztetésen a partnerség, az összefogás és a támogatás jelentőségéről is szó esett. A résztvevők elégedetten távoztak az év első Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumáról.