Kezdőlap Események A Szentendrei Régi Művésztelepre látogatott el a moldovai kulturális miniszter

A Szentendrei Régi Művésztelepre látogatott el a moldovai kulturális miniszter

Budapest, 2016. május 20., péntek (MTI) – A magyarországi alkotóházak rendszeréről tájékozódott Monica Babuc moldovai kulturális miniszter képzőművészek társaságában a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) szentendrei központjában.

Megtekintették a művésztelep épületeit és a MANK Galériában Dan Reisinger magyar származású, izraeli művész hétvégén záruló kiállítását – közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.
A moldovai miniszter elmondta: tapasztalatokat gyűjtenek, amelyek alapján szeretnék a MAGYAR rendszert Moldovában megvalósítani. Kifejtette, hogy hazájában többféle módon működnek a képzőművészeti intézmények. A képzőművészeket összefogó szövetsége például társadalmi szervezetként alkotótáborokat rendez, az állam pedig szemináriumokat és nemzetközi biennálékat szervez, ahol a nemzetközi művészek között magyarok is megmutatják munkáikat.
Fekete Györggyel, az MMA elnökével és Csorba Lászlóval, a Nemzeti Múzeum igazgatójával is azért találkozott, hogy a két ország intézményei, alkotói közösségei közötti együttműködéseket ösztönözze.

bse \ brr

MTI 2016. május 20.

 

(Kép forrása: Internet)