Kezdőlap Események A szerb sofőr fejenként 400 euróért akarta az illegális bevándorlókat Ausztriába szállítani

A szerb sofőr fejenként 400 euróért akarta az illegális bevándorlókat Ausztriába szállítani

Mint arról korábban beszámoltunk, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy 41 éves szerb férfival szemben.

A tolnai egyenruhások 2016. április 26-án délután értesítették a Bács-Kiskun megyei rendőröket arról, hogy az M9-es autóúton egy Opel Vectra típusú személygépkocsi vezetője meglátva őket megfordult és nagy sebességgel elhajtott Dusnok irányába. A Kalocsai Rendőrkapitányság munkatársai 16 óra körül Dusnokon megtalálták a keresett autót, azonban abban már senki sem tartózkodott, ezért azonnal a sofőr és utasai keresésére indultak.

A rendőrök negyed órán belül elfogtak két koszovói férfit, akik magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. Ellenőriztek egy másik külföldit is a közelben 17 órakor. A nyomozás adatai szerint a 41 éves szerb férfi vezette a menekülő gépkocsit és fejenként 400 euróért akarta az illegális bevándorlókat Ausztriába szállítani. Őt őrizetbe vették a rendőrök és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amit a nyomozási bíró 2016. április 28-án elrendelt.

A büntetőeljárást a nyomozók 2016. május 23-án befejezték, a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal a Kalocsai Járási Ügyészségnek küldik meg.