Kezdőlap Rendőrségi hírek Az utcán sétálva

Az utcán sétálva

Pár órán belül az utcán vette észre a már szolgálaton kívüli rendőr a felvételeken látott elkövetőt.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Ismeretlen elkövető 2016. május 29-én 11 óra 2 perc körüli időben Kecskeméten, a Mária körúton várakozó járművet a benne hagyott kulcsok segítségével ellopta. A térfigyelő kamerák az eseményt rögzítették.

A közterületi állomány Kecskemét egész területén az autó keresésébe kezdett, amely során 16 óra 30 perckor a Kossuth körúton igazoltatták a gépjárművet. Az autóban ülő két személyre az elkövető személyleírása nem illet és egyikük az autó adásvételi szerződésével is rendelkezett.

A térfigyelő kamerák felvételeit szolgálata ellátása során Gyalai Norbert c. r. törzsőrmester is megnézte. A járőr miután befejezte munkáját a Hunyadivárosba ment, ahol az utcán felismerte a felvételeken lévő férfit. Ezt követően szolgálatba helyezte magát és kollégái kiérkezéséig visszatartotta L. Ferencet. A 27 éves férfit 18 óra 30 perckor előállították az egyenruhások a rendőrkapitányságra, ahol a bűncselekmény elkövetését elismerte. Az eljárás során kiderült, hogy a gyanúsított miután ellopta az autót, pár órán belül el is adta azt. A rendőrök őrizetbe vették a kecskeméti férfit és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

20160529_164739
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság