Kezdőlap Események Bélyegeket adott ki az ötvenéves Pink Floyd tiszteletére a brit királyi posta

Bélyegeket adott ki az ötvenéves Pink Floyd tiszteletére a brit királyi posta

London, 2016. május 26., csütörtök (MTI) – Bélyegkollekciót adott ki az ötven éves Pink Floyd tiszteletére a brit királyi posta: a rockcsapat elmúlt évtizedeinek emléket állító tíz bélyeg szerda óta van forgalomban.

A kollekció darabjain a Pink Floyd ismert albumborítóit és fellépéseiken készített pillanatképek láthatók – írja a BBC online kiadásában. A brit együttes zenéje mellett újító albumborítóival vált ismertté, melyeket vezető grafikusokkal és fotográfusokkal közösen készítettek.
A bélyegeken látható a The Piper at the Gates Of Dawn, az Atom Heart Mother, a The Dark Side of the Moon, a Wish You Were Here, az Animals és a The Endless River című lemezek borítója. A további négy bélyegen turnéfellépéseken, például az 1966-ban a londoni UFO Clubban adott koncerten készített felvételek láthatóak.
A Pink Floyd egyike volt azoknak a zenekaroknak, amelyek elsőként használtak fellépéseiken látványos fényshow-t és kivetítőket.
A rockbandát 1965-ben Roger Waters énekes alapította Nick Mason dobossal, Rick Wright billentyűssel, később csatlakozott Syd Barrett gitáros. 1968-ban David Gilmour gitáros csatlakozott a zenészekhez, röviddel azelőtt, hogy Barrett kilépett. Wright 2008-ban meghalt.

pbe \ brr

MTI 2016. május 26.

 

(Kép forrása: Internet)