Kezdőlap Kultúra Colin Firth is szerepelhet a tragikus sorsú orosz atom-tengeralattjáróról szóló filmben

Colin Firth is szerepelhet a tragikus sorsú orosz atom-tengeralattjáróról szóló filmben

Los Angeles, 2016. május 27., péntek (MTI) – Colin Firth Oscar-díjas brit színész jelenleg a EuropaCorp céggel folytat tárgyalásokat a tragikus sorsú Kurszk orosz atom-tengeralattjáróról szóló film főszerepének elvállalásáról.

A Variety filmes portál értesülései szerint a moziban Matthias Schoenaerts is feltűnik. A filmet A vadászatot is egyző dán Thomas Vinterberg fogja rendezni Robert Rodat (Ryan közlegény megmentése) forgatókönyve alapján, amely Robert Moore A Time to Die című könyvére épül.
A Kurszk orosz atom-tengeralattjáró hadgyakorlat közben süllyedt el 2000. augusztus 12-én a Barents-tengeren. Miközben a 118 fős legénység az életéért küzdött, családjaik kétségbeesetten próbálták leküzdeni a politikai és egyéb akadályokat, hogy megmentsék őket. A legénység minden tagja életét vesztette.
A közönség legközelebb a Genius című életrajzi filmben láthatja Firtht Jude Law és Nicole Kidman oldalán, valamint a Bridget Jones babát vár című alkotásban. A brit színész várhatóan a Kingsman folytatásában, a Kingsman: The Golden Circle című filmben is visszatér.

kka \ pbe \ pmg

MTI 2016. május 27.

 

(Kép forrása: Internet)