Kezdőlap Gazdaság Energia-megtakarítást szolgáló uniós projekt munkahelyek számára

Energia-megtakarítást szolgáló uniós projekt munkahelyek számára

    Budapest, 2016. május 5., csütörtök (MTI) – Magyarországról eddig 18 középület csatlakozott mintegy 1900 dolgozóval a Spórolunk@kiloWattal – Munkahelyi EnergiaKözösségek című európai uniós projekt keretében rendezett kampányhoz – közölte a GreenDependent Intézet, a projekt magyarországi partnere az MTI-vel.

A 2016 márciusától 2017 februárjáig tartó versenyt azért hirdették meg, hogy a középületek dolgozói viselkedésváltozással minél több energiát takarítsanak meg korábbi fogyasztásukhoz képest, valamint minél több energiaspórolásról szóló figyelemfelhívó kampányt valósítsanak meg munkahelyükön – ismertették.
A közlemény szerint a versenybe nevezett épületekben dolgozó munkavállalók úgynevezett munkahelyi energiaközösségeket alakítanak, számukra a GreenDependent Intézet felkészítő képzéseket tart az energia-megtakarításról, az éghajlatváltozás elleni fellépésről.
Magyarországon a kampány védnöke Szabó Marcel, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes.
Az Európai Bizottság által finanszírozott projekt célja, hogy mintául szolgáljon a jövő energia hatékony irodái számára. Az akcióhoz eddig 9 országban mintegy 180 középület csatlakozott – olvasható ahttps://sporolunk.org honlapon.

gtz \ guz \ gfp

MTI 2016. május 5.

(kép forrása: internet)