Kezdőlap Események Éremeső Németországban

Éremeső Németországban

Hat versenyző képviselte hazánkat a huszonnégy országot felsorakoztató, 2016-os Speed Stacks világbajnokságon, melynek Németország adott otthont április elején. A kvalifikáció érdekessége az volt, hogy idén nem rendezett Kovács Gábor, a sportág vezetője magyar bajnokságot, így azon stackerek kaptak meghívást, akik az országos adatbázisban a legjobb eredményekkel büszkélkedhetnek. Így került a reflektorfénybe Bok Ferenc és Kovács Benjámin.

Vízhányó Zoltán három éve találkozott, Kiskunfélegyházán, egy sérültek számára rendezett  Speed Stacks versenyen, a kecskeméti székhelyű Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézményébe járó fiataljaival, akik gyorsan lenyűgözték az edzőt gyorsaságukkal. Ezek után úgy határozott Zoltán a napközi vezetőjének felkérésére, hogy Kecskeméten is igyekszik minden hónapban edzéseket tartani. A foglalkozások alatt, az ellátottak között többen is őstehetségnek bizonyultak, kiváltképp Benjámin és Ferenc, akik rendszeresen világcsúcs közeli időket produkáltak. Így kerültek Kovács Gábor, sportágvezető látókörébe is a fiatalok, ezért kaptak meghívót a 2016-os világbajnokságra. A kiutazás önerőből nem volt lehetséges, ezért a vezető támogatókat keresett.

Végül hat fős csapat utazott Németországba, Vízhányó Zoltán és családja, valamint Benjámin és Ferenc vett részt a világversenyen. Az bár tudva levő volt, hogy a két fiú kiváló időket produkál, de azzal sikerült meglepniük mindenkit, hogy az egyik versenyszámban Kovács Benjámin legyőzte az eddigi világelsőt, és ezzel a legfényesebb érmet szerezhette meg. A két fiú összesen hat medállal érkezett Kecskemétre, Benjámin egy aranyat és két ezüstöt szerzett, míg Ferenc két bronz és egy második helyezést értek el párosban.

A két fiú elképesztő élménnyel gazdagodott kiutazásuk alkalmával, és az intézet munkatársai és a fiatalok szülei is nagyon hálásak a támogatóknak, hogy végül kijuthattak a világbajnokságra. Zoltán megemlítette, hogy ezzel a szerpeléssel nem szeretnének véget vetni a fiúk nemzetközi karrierjének, következő célnak a 2017-es Világbajnokságot tűzte ki, aminek Tajvanban kerül megrendezésre. Az indulás egyelőre még bizonytalan, tekintve, hogy önköltséges a kiutazás, sajnos nem tudják garantálni a fiúk kijutását. Ezért a napközi otthon munkatársai szívesen fogadják a leendő támogatók jelentkezését, hiszen itt egy sportág, melyben a magyarok az élvonalba tartozhatnának.