Kezdőlap Események Gyertek haza! – Kecskeméten is felszállt Ezer Lámpás

Gyertek haza! – Kecskeméten is felszállt Ezer Lámpás

Hangulatos programsorozat fogadta vasárnap a főtérre látogatókat Kecskeméten – városunkban is megrendezésre került ugyanis az Ezer Lámpás Éjszakája , amin temérdek világító léggömböt engedtek útjára az emberek. A koncertekkel és gyermekeknek szervezett programokkal összekötött jótékonysági eseményt Magyarország tizenkét városában rendezték meg idén.

A Hírös Város főterét május utolsó vasárnapjának estéjén emberek sokasága és kiváló zene hangja töltötte meg – a Nagytemplom előtti színpadon játszott Szabó Máté műsorvezetésével az Esti Kornél, a 4 for Dance, Nagy Adrienn és az MDC zenekar.

Este fél  tízkor került sor a léggömbök elengedésére, amit egy visszaszámlálás előzött meg. Miközben felfelé szálltak a fényes gömbök, a tömeg egyszerre kiáltotta: Gyertek Haza! – így üzenve azoknak a csellengőknek, akik egy nap valamiért nem tértek vissza otthonukba. Az Ezer lámpás Éjszakája civil kezdeményezést 2011-ben indították Magyarországon azzal a céllal, hogy felhívják a társadalom figyelmét a gyermekeltűnések aggasztó jelenségére.