Kezdőlap Események Halászlé ebéd a Wojtyla Házban

Halászlé ebéd a Wojtyla Házban

Három bográcsban főzött halászlevet Szabó Zsolt, valamint Cserna Enikő, az Akasztói Horgászpark és Halászcsárda tulajdonosának két családtagja a Karol Wojtyla Barátság Központ gondozottai számára kedd délelőtt.

Az idén tizedik esztendeje üzemelő kecskeméti népkonyha nehéz sorsú ellátottjai kitörő örömmel fogadták az intézmény udvarán készített száz adag ételt. Többen említették: maguk erejéből sohasem fogyaszthatnának halászlevet, mivel nem engedhetik meg maguknak, hogy halat vásároljanak.

Farkas P. József, a népkonyha alapító igazgatója az ebédlőben ételosztásra várakozó rászorulóknak is bemutatta a két vendéget, akik nem először fordultak meg ott, hiszen az Akasztói Halászcsárda évente két-három alkalommal is megvendégeli specialitásaival a Wojtlya Ház sorsközösségét.

Szabó Zsolt büszkén újságolta nekik, hogy tavaly augusztusban a szolnoki országos halfőző versenyen háromféle halászlével indult a csárda csapata, és mindhárom arany minősítést kapott. Csapattársuk, Szabó József részeges harcsa nevű ételével a legmagasabb pontszámot szerezte meg az indulók közül, így ő nyerte el „az ország legjobb halfőzője” elismerő címet.

A népkonyha udvarán készült halászléről elmondta, hogy szálkamentes Akasztói Szikipontyból készült, ami saját halgazdaságukból került ki, és egyben márkanevüket is jelenti.

Szabó Zsolt végezetül az ebédosztásban is részt vett.

(Fotók: Mátyus István)