Kezdőlap Események Ismét felemelték hangjukat a Questor károsultak

Ismét felemelték hangjukat a Questor károsultak

Száznál is több ember gyűlt össze a Kossuth szobor előtt, hogy ismét kiálljanak a Questor károsultak mellett, hiszen még mindig kétséges hírek látnak napvilágot a kárrendezéssel kapcsolatban. Május 12-én, a Városháza előtt egy órás demonstrációt szerveztek, hogy ráirányítsák a közvélemény figyelmét a brókerbotrányra.

Az eseményen részt vett Király József az MSZP helyi képviselője, Dr. Szakács László az MSZP országgyűlési képviselője és Kálmán- Piko István, aki károsultként harcol az igazságukért. A demonstráció alatt több károsult is beszédet mondott, majd egy levelet továbbítottak Szemereyné Pataki Klaudia polgármester részére. A polgármesteri tárgyalóba csak a Questor helyi képviselője, Abonyi Júlia és Király József léphetett be, a tüntetők pedig a városháza előtt skandáltak. A hangzavar egészen az első emeletig felhallatszott.

Abonyi Júlia egy aláírt elismervénnyel távozott a teremből, ami bizonyítja, hogy a levél célba fog érni. A tüntetés 11 órától délig tartott, melynek a vége békésen zárult. A tüntetések országszerte zajlanak, és még a hónapban kezdetét veszik kezdetét a Questor- ügy büntetőpere, melyre az egész ország feszülten figyel.