Kezdőlap Események Kacsa és spárga a főszerepben Kelebián

Kacsa és spárga a főszerepben Kelebián

Egész napos eseménnyel készültek a Kelebián a rendezők a Kacsa- és spárgaételek napjára, melyre május 21-én, szombaton kerül megrendezésre a községben. A nap reggel 8 órakor kezdődik majd kacsazsíros- lila hagymás vendégfogadóval, mely után rögtön elindul a sütő- főzőverseny, ahol később az elkészített ételeket háromtagú szakmai zsűri fogja elbírálni.

10 órától kézműves foglalkozásokkal várják a gyermekeket, mely a Kishegyesi Női Fórum közreműködésével fog zajlani, de a kultúra elkötelezett hívei sem maradnak program nélkül; bárki megtekintheti Balázs Hajnalka festménykiállítását, melyet 10.30-kor Maczkó József Kelebia polgármestere fog megnyitni. 10.45-kor a Hercegnők Tánccsoport lép fel, ami után 11 órakor a Dés László- Geszti Péter- Békés Pál által rendezett, A dzsungel könyvét mutatja be a kiskunhalasi Kaméleon Társulat. 12.30 körül veszi kezdetét a kacsaételek zsűrizése, ahol a nagyérdeműnek is lehetősége adódik e szárnyasokból készült ételek kóstolása.

Délután 2 órakor a spárgaételek kerülnek górcső alá, melyet az érdeklődők is megkóstolhatnak, 14.45-kor pedig a helyi értékek előadásai következnek, fellép a KNYE Tánccsoportja, Kiri Erika, a Tavaszi Hérics Tánccsoport, Báthori Norbert, a talpalávalót pedig Stoff Dávid szabadkai zenész fogja szolgáltatni. A tényleges eredményhirdetésre és a díjátadásra a tervek szerint 15.30 körül fog sor kerülni.