Kezdőlap Események Ki fogja megépíteni a jövő épületeit?

Ki fogja megépíteni a jövő épületeit?

PÁLYÁZATI INFORMÁCIÓ

Otthonunk, gyermekeink óvódája, iskolája, az utcák, a házak és terek, a hely ahol élünk: nem is gondolunk azokra a mesteremberekre, akik mindezt felépítették. Az építő szakmák társadalmi megbecsülése alacsony, sokan mennek külföldre és egyre kevesebb fiatal választja hivatásául az építőipart.

„Az egyetlen megoldás vonzóvá tenni az építőipart a fiataloknak. Valós példákon keresztül be kell mutatni a fiataloknak, hogy építeni, alkotni csodálatos dolog és nagyon jól meg lehet belőle élni” – mondta Markovich Béla, a Mapei Kft ügyvezetője.

Éppen ez az egyik célja a Mesterek Mestere díjnak, mely idén második alkalommal került kihirdetésre. Célja, hogy elismerje a kiemelkedő színvonalú munkát nyújtó építőipari szakembereket. Ezzel szeretnénk hozzájárulni, hogy javuljon az építő szakmák megbecsülése.

A probléma megoldása sürgető: ha nem sikerül az évtized végére megoldást találni, tíz év múlva nem lesz aki megépítse a jövő épületeit.

A pályázni egyszerűen, a referenciákról készült fotók beküldésével és a Mesterek Mestere díj honlapján található pályázati adatlap beküldésével lehet. A pályázat beküldési határideje 2016. szeptember 1.

A fődíj odaítéléséről független szakmai zsűri, míg a közönségdíjról online közönségszavazás dönt. A díjazottak jelentős erkölcsi és anyagi elismerésben részesülnek és használhatják a Mesterek Mestere címet.

 

A pályázati felhívás a www.mapei.hu/mesterekmestere címen tekinthető meg.