Kezdőlap Események Kifejezték hálájukat a Sportpoharas bajnokok

Kifejezték hálájukat a Sportpoharas bajnokok

 
Köszöntőt rendezett az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátása Kovács Benjamin és Bok Ferenc, valamint az őket támogatók részére, akik a közelmúltban világbajnoki címet zsebelhettek be Németországban. A „Speed Stacking” azaz Sportpohár egy különleges sportág, ami hatékonyan fejleszti a reflexeket és kognitív képességeket. A köszöntőn résztvevők tanúi lehettek a győztes produkcióknak, valamint egy rövidfilmet is megtekinthettek a világbajnokságról.
 
A két fiú elképesztő élménnyel gazdagodott kiutazásuk alkalmával. Öröm mindnyájunknak, hogy két fiatal, az összefogásnak köszönhetően kijutott a világbajnokságra, és fantasztikus eredményt produkálva emelték Kecskemét város hírnevét. A rendezvényen sor került egy köszönetnyilvánításra a szponzorok felé, mely során oklevelet adott át Fazekasné Kis Ilona intézményvezető asszony mindazoknak, akik szerepet vállaltak a fiúk segítésében.
 
A legfőbb támogatók Athleszisz Alapítvány Budapest, Rotary Klub Kecskemét, Thermostat Hőszolgáltató Kft. Kecskemét, Szíjártó Kft. Kerekegyháza, Ambrazív Kft. Kecskemét, Automobil autókereskedés, valamint a Kecskeméti Szociális Közalapítvány voltak. Az oklevelek átadása után sor került egy állófogadásra is, ahol különféle finomságokkal koronázták meg a köszöntőt, miközben a résztvevők kötetlenül beszélgethettek egymással.
 
Vízhányó Zoltán, Benjamin és Ferenc edzője megemlítette, hogy ezzel a szerpeléssel nem szeretnének véget vetni a fiúk nemzetközi karrierjének, következő célnak a 2017-es Világbajnokságot tűzte ki, ami Tajvanban kerül megrendezésre.