Kezdőlap Események Kiírták a szegedi fedett uszoda tervpályázatát

Kiírták a szegedi fedett uszoda tervpályázatát

Szeged, 2016. május 27., péntek (MTI) – Nyilvános pályázatot írtak ki a szegedi fedett uszoda tervezésére, a nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas komplexum 2019 első negyedévére készülhet el – jelentette be a városfejlesztési alpolgármester pénteken, a szegedi közgyűlés ülésén.

Nagy Sándor (Együtt) elmondta, az önkormányzat az idei költségvetéséből 500 millió forintot különített el az uszodaépítés előkészítésére.
A SZEOL-pálya mellett épülő uszodában négy medence lesz: egy tízpályás, ötvenméteres versenymedence, egy bemelegítőmedence, egy meleg vizes tanmedence és egy meleg vizes lazításra használható ülőmedence – közölte az alpolgármester.
Hozzátette, a hozzávetőleg tízezer négyzetméteres komplexum építésének előkészítése a helyi úszó- és vízilabda-egyesületekkel egyeztetve zajlik. Az uszodában ezerszemélyes fix lelátó lesz, amely szükség szerint bővíthető, és kialakítják a tévéközvetítésekhez szükséges infrastruktúrát is.
A terveket szeptember 5-éig kell beadni, a tervismertetést várhatóan szeptember végén tartják majd. A kivitelezés mintegy három évet vesz majd igénybe, így ha a közbeszerzés rendben lezajlik, akkor az uszoda 2019 első negyedévére készülhet el – mondta Nagy Sándor.

bkzg \ bám \ ppd

MTI 2016. május 27.

 

(Kép forrása: Internet)