Kezdőlap Események Környezetvédelmi konferencia Kecskeméten

Környezetvédelmi konferencia Kecskeméten

Kecskeméten kétnapos konferenciát tartanak, melyen egyetemi, illetve főiskolai környezetvédelmi oktatók vesznek részt. A hivatalos megnyitóra május 5-én, csütörtökön került sor a Tudomány és Technika Házában. A nyitányon közreműködött Szabó Gyula Győző előadóművész, aki a Madách Színház művésze.

A rövid műsor után dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester mondott beszédet, melyben felhívta a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, hiszen ez mindenkit érintő kérdés a mai világban. Kiemelte, hogy a város is mindent megtesz azért, hogy minél kevesebb energiát fogyasszanak, és ezt a közeljövőben is tovább szeretnék menteni. Az alpolgármester beszéde után dr. Fekete Jenő nyugalmazott egyetemi docens nyitotta meg a tanácskozást, mely után dr. Szilágyi Zsombor egyetemi docens tartotta meg nyitóelőadását a világ energiapiacán történő változásokról.

A kétnapos konferencián számos egyetemi tanár, és szakember tart előadásokat változatos témákról, melyben helyi programokat is belecsempésztek a szervezők, hiszen sor kerül városnézésre is.