Kezdőlap Sport Magyar úszómárka a hazai szinkronúszás sikeréért

Magyar úszómárka a hazai szinkronúszás sikeréért

A Magyar Szinkronúszó Szövetség és a Manta Swim Kft. két évre szóló szponzorációs megállapodást kötött, mely támogatás értéke több mint 10 millió forint. A magyar úszó és fürdőruha márka a felhívást – az úszás és a vízilabda jelenlegi valamint a szinkronúszók eddigi szponzorai mellett indulva – a legmotiváltabb pályázóként nyerte el, így a Manta először lett a hivatalos szponzora a szövetségnek.

A két évre szóló támogatásban a válogatott csapat tagjai (a versenyzők és edzőik) részesülnek, de ezen felül a szövetség tagegyesületei számára a Manta felajánlott kedvezményes vásárlási lehetőséget is. A versenyzők a kötelező gyakorlatok előírásainak megfelelő dísz nélküli fekete dresszt kapnak újrahasznosított anyagból és színes dresszt a Manta egyik legújabb, Rio kollekciójából (a speciális kűrruhákat egyedi kivitelezésük miatt más készítő biztosítja). A közel ezer darabból álló szinkronúszó csomag tartalmaz még a versenyzéshez szükséges kiegészítőket is, mint például úszószemüveget, szilikonos úszósapkát, köntöst, papucsot, melegítőt, táskát. Ezáltal az egységességen kívül színpompás és látványos lesz a csapat megjelenése a nemzetközi versenyeken.

A Magyar Szinkronúszó Szövetség elnöke, Haranghy Csaba a támogatás kapcsán elmondta: „jellemzően a 8-20 év közötti lányok választják ezt a kemény fizikai erőnlétet igénylő, de látványos sportot. Jelenleg közel ezerötszáz igazolt szinkronúszó versenyző van Magyarországon, mely szám évről-évre növekvő tendenciát mutat. Nagy erőkkel dolgozunk azon, hogy nemzetközi szinten is egyre sikeresebb legyen nemzeti csapatunk, ennek érdekében Natalia Tarasova személyében orosz szövetségi kapitányt szerződtettünk. A válogatottunk eredményessége mellett célunk, hogy egyre többen válasszák ezt az esztétikus sportágat. Ígéretes együttműködést látunk az innovatív és lelkes Mantával, mert közös a célunk.”

A Manta erre az évre két új, az olimpia nemes szellemét idéző kollekciót tervezett. Az Olympic Spirit a márka limitált szériás riói kollekciója, amely 100%-ban természetes és újrahasznosított alapanyagokból készült (ez az olasz szövet 20-25%-kal drágább, mint az egyébként is használt, kitűnő minőségű alapanyagaik). A szinkronúszók számára is különösen fontos tulajdonsága, hogy környezetbarát, extra klórálló, és az érmeket szimbolizáló színvilágot tükrözi: fekete-arany (arany), navy-lime (ezüst), borvörös-fehér (bronz). A Rio kollekció mintázata és színvilága pedig, amelyet a versenyzők is viselnek majd, a brazil karneválok forgatagát, hangulatát jeleníti meg.

„Azért a szinkronúszást választottuk, mert ez mostohagyermek más, népszerűbb vízi sportokhoz képest. Évről-évre szeretünk valami újat, egyedit létrehozni, és azzal, hogy támogatóvá váltunk, még nagyobb lendülettel folyik a termékfejlesztés. A 2016-os riói olimpiára esélyes magyar párosunk ugyan nem nyert kvótát, de gőzerővel készül a teljes csapat a 2017-es budapesti Úszó Világbajnokságra, aminek a sikeréhez most már mi is hozzájárulunk.” – tette hozzá Andrusch János, a Manta Swim Kft. alapító-tulajdonosa.

Az új vízibalett ruhák – a válogatott keret tagjai közül négy versenyzőn – már a hétvégén (április 30. és május 1. között) rendezett XXIV. Felnőtt és Utánpótlás Országos Bajnokságon és a II. M.E.C. Cup-on debütáltak.