Kezdőlap Események Magyarországon búcsúzik Európától a Dania ReSonans Kórus

Magyarországon búcsúzik Európától a Dania ReSonans Kórus

A sok éves múltra visszatekintő kórus kimondottan egy-egy koncertsorozatra szokott összeállni felkérésektől függően. Ennek köszönhetően például többször is felléptek az olaszországi Assisiben. A kórus karnagya: Alice GRANUM nagy ismertségnek örvend az északi országokban, ahol gyakran vendégszerepelnek.
A kórustagok maguk is zenészek, karnagyok. Egyikük legutóbb 2010-ben járt diákkórusával Bács-Kiskun megyében, hogy koncerteket adhassanak magyar testvérvárosaikban: Tiszaalpáron és Kiskunfélegyházán. Akkor szerzett szép emlékeik és mélyreható benyomásaik miatt javasolta, hogy a kórus búcsúturnéját Magyarországon tartsa.

Budapesten május 6-án adnak koncertet az Erkel Ferenc kórussal a Hold utcai református templomban. Kecskeméten a Cifrapalota Pávás termében hallható ingyenes koncertjük május 7-én, szombaton 16 h-kor, ahova minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Repertoárjuk egyházi és világi műsorszámokat egyaránt felvonultat.
A kecskeméti koncert programja

Gjeilo: Ubi Caritas
Whitacre: A boy and a Girl
Nils Lindberg: Shall I compare thee
Lange-Müller: Madonnasangene
Zoltan Kodaly: Esti Dal
Rachmanninov: Bogoroditze djevo
Hovland: Karen Boyes Aftenbøn
Dyrst: Kom maj du søde milde
Per Drud Nielsen: Spring. May. The Fly
Peterson-Berger: I Fyrreskoven
Sv.S. Schultz: Nu går midsommer ind i Danmarks have
Carl Nielsen: Solnedgang

A szervezésben közreműködött a dániai Silkeborg Önkormányzatának területén működő Dán-Magyar Baráti Kör és a kecskeméti székhelyű Dán Kulturális Intézet Egyesület mellett a Kecskeméti Katona József Múzeum.