Kezdőlap Sport NBA – Fordított és újra nagydöntős a Golden State

NBA – Fordított és újra nagydöntős a Golden State

A Golden State Warriors hazai pályán 96-88-ra legyőzte az Oklahoma City Thunder együttesét az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) Nyugati főcsoport-döntőjének utolsó, hetedik mérkőzésén, ezzel – 3-1-es hátrányból fordítva – megnyerte a párharcot.

A hazaiak legjobbja ezúttal az elmúlt két alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP) választott Stephen Curry volt, aki 36 ponttal és 8 gólpasszal segítette csapatát, ráadásul új NBA-rekordot állított fel, ugyanis ő az első a liga történetében, aki hét hárompontost szerzett egy hetedik mérkőzésen.
A vendégek legeredményesebbje Kevin Durant volt a maga 27 pontjával, míg Russell Westbrook 19 pontja mellett 13 gólpasszt adott és 7 lepattanót szerzett, ugyanakkor 21 mezőnykísérletéből mindössze 7 volt sikeres.
A Golden State az NBA történetének tizedik csapata, amely 3-1-es hátrányból fordít meg párharcot – 233 közül -, a főcsoport-döntők históriájában pedig mindössze a negyedik. Korábban ez a bravúr 1968-ban és 1981-ben a Boston Celticsnek, valamint 1979-ben a Washington Bulletsnek sikerült.
A magyar idő szerint péntek hajnalban kezdődő nagydöntőben, akárcsak tavaly, most is az alapszakaszgyőztes Golden State Warriors, valamint a Cleveland Cavaliers találkozik egymással. Egy évvel ezelőtt az oaklandiek 4-2-es összesítéssel hódították el a bajnoki címet.

Nyugati főcsoport-döntő, 7. mérkőzés (az nba.com alapján):
Golden State Warriors-Oklahoma City Thunder 96-88
A párharcot 4-3-ra nyerte a Golden State.

sgg \ spi

MTI 2016. május 31.