Kezdőlap Események Oldtimer és youngtimer autók szépségversenyét rendezik meg a hétvégén Balatonfüreden

Oldtimer és youngtimer autók szépségversenyét rendezik meg a hétvégén Balatonfüreden

Budapest, 2016. május 13., péntek (MTI) – Oldtimer és youngtimer autók szépségversenyét rendezik meg a hétvégén Balatonfüreden, a Concours d’Elegance versenyre több mint hatvan autókülönlegességet várnak.

A rendezvény főszponzora, a BMW MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a füredi Tagore sétányra a hétvégén Európában is ritkaságnak számító személy- és versenyautók érkeznek, a résztvevőket négy kategóriában díjazzák majd: vintage, klasszikus, youngtimer és motorkerékpár osztályokban ítélik oda a legszebbeknek járó díjakat.
A III. Balatonfüred Concours d’Elegance rendezvény különleges rangot is kapott, mivel az UNESCO elismerte és patronálásáról biztosította az 50 éves jubileumát ünneplő, a balatonfüredi rendezvényt támogató Történelmi Járművek Nemzetközi Szövetsége (FIVA) műszaki kulturális örökségvédelem terén kifejtett fáradhatatlan tevékenységét.
A Concourse d’Elegance (az elegancia versenye) a 17. században jött létre, amikor francia arisztokraták egymással versengtek azon, hogy kinek van szebb hintója. A lóvontatású járműveket később felváltották a robbanó motoros autók, a rendezvényt pedig a mai napig megtartják a világ több országában. A leghíresebbek ezek közül az olaszországi Comóban, illetve az egyesült államokbeli Pebble Beachen zajló szépségverseny.

btiv \ gfp

MTI 2016. május 13., péntek