Kezdőlap Rendőrségi hírek Polgárőri akció a régióban

Polgárőri akció a régióban

Polgárőri akciót hirdetett a Kadafalvi – ,Hetényegyházi – ,Helvéciai – és a Ballószögi polgárőrség az említett települések területén. Az akcióra 2016. május 20-án, pénteken, 17-23 óráig került sor. Az eseményt megelőzően sajtótájékoztatót tartottak, melyen részt vett Mák Kornél alpolgármester, Molnár Pál önkormányzati képviselő, Balogh Károly polgármester, Somogyi Lajos polgármester, Kerti István rendőrkapitány, valamint Oláh József, a Polgárőr Szolgálat vezetője is.

Mák Kornél alpolgármester háláját fejezte ki azon rendőrök és polgárőrök felé, akik részt vettek az akcióban, minek célja, hogy az adott települések közbiztonságának színvonala emelkedjen. Az esemény során terítékre kerültek az eddigi elért eredmények, valamint a képviselők tanácskozhattak a változtatásokra szoruló ügyekről is.

-Egyre több olyan bűncselekményt követnek el, amik sajnos a tanyán élő idős emberek terhére történik. Ezt szeretnénk visszaszorítani, így demonstratív jelleggel polgárőri akciót hirdettünk – fejtette ki az alpolgármester.

-Célunk az, hogy egyre több helyszínre eljussunk, és megmutassuk, hogy mindenhol jelen vagyunk, és hogy a polgárőrök autójából is bármikor kiszállhat egy rendőr – nyilatkozott a Hetényegyházi képviselő.

A települések hasonló gondokkal küzdenek, amiknek hatékony megoldása lehet ez a szoros együttműködés.

További képek:

https://www.facebook.com/marta.zimacsek/posts/10207471187992127

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1728589310748878&id=100007934777254