Kezdőlap Események Sokszínű hagyományőrző programok az egész családnak

Sokszínű hagyományőrző programok az egész családnak

IV. Helyi Termék Ünnep – a Gasztroélmények Éve 2016 ajánlásával

A Kecskemét főterén megrendezendő, IV. Helyi Termék Ünnep néven regisztrált gasztronómiai esemény kiérdemelte a Magyar Fesztivál Szövetség és a Magyar Turizmus Zrt. közös szakmai értékelése alapján a Gasztroélmények Éve 2016. ajánlását, a Magyar Turizmus Zrt. eseménynaptárában is szerepel.

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület május 7-8-án rendezi meg Kecskemét főterén a IV. Helyi Termék Ünnepet és a Bács-Kiskun Megyei Értékek Napját.

Hagyományőrző programok, finom falatok, fülbemászó muzsikaszó várja az érdeklődőket. Néptánc együttesek, tánccsoportok, citerazenekarok, népi játékok, könnyűzenei koncertek, bábműsor, népmese, íjászat, lovaskocsikázás, népi kismesterségek bemutatója, ingyenes kézműves foglalkozások, állatsimogató garantálja minden korosztály részére a kellemes időtöltést.
A rendezvényen fellép többek között a Sárfehér Néptáncegyüttes, az Univer Tánczos Péter Népzenei Egyesület, a Szentkirályi Tánccsoport, a Kurázsi Táncműhely, a Mátyás Király Citerazenekar, Fejős Jenő, ezüstkoszorús nótaénekes, péntek este a Tárkány Művek, vasárnap a Minnestrone Band ad interaktív koncertet.
Tájjellegű ételek kóstolója és helyi termelők alapanyagaiból készült étkek büféje kínál ízletes falatokat. Kürtöskalács, kemencés bukta és lepény is megtalálható lesz a vásáron.

Szeretettel várjuk kedves vendégeinket!

„Éltessük a helyit, éltessük az igazit!”

További információk: http://www.helyitermekunnep.aranyhomok.hu