Kezdőlap Események Tavaszi nagytakarítás a láthatatlan helyeken is

Tavaszi nagytakarítás a láthatatlan helyeken is

Végre eljött a tavasz, amit mi sem bizonyít jobban, mint a nyitott ablakon beáramló napfény és madárcsicsergés. Azonban a napsugarak könyörtelenek is: rávilágítanak az elmúlt egy évben felgyülemlett porra, koszra, lerakódott szennyeződésre, amit a sötétebb téli időszakban nem vettünk észre. Van viszont olyan hely, ahová a napsugarak csak a legritkább esetben jutnak el, így nem hívják fel a figyelmünket a takarítás szükségességére, de ami ugyanúgy rászorul egy alapos takarításra, és nem csak egyszer egy évben: a mosogatógép belseje.

Kétségtelen, hogy a mosogatógép rengeteg terhet levesz a vállunkról: pénzt, időt, és energiát takarít meg nekünk, hogy a mosogatás helyett családunkkal, barátainkkal szervezhessünk programokat, vagy korábban kezdhessük el kiélvezni a jól megérdemelt pihenésünket. Azonban tennünk is kell valamit azért, hogy mosogatógépünk hosszú éveken keresztül hűségesen és alaposan szolgáljon minket; szerencsénkre azonban a Finish gondoskodott róla, hogy pár egyszerű aprósággal megkönnyítse számunkra ezt a feladatot.

Az emberek többsége nem elégedett maximálisan mosógépe teljesítményével. A legtöbb panasz az ételmaradványokra, a foltos, a program lejárta után is vizes edényekre, és a mosogatógép belsejéből áradó szagokra érkezett. Azonban ezeknek a problémáknak a nagy része könnyedén orvosolható a Finish adalékanyagaival.

Már nem tisztít úgy a mosogatógéped, mint új korában?

Ennek valószínűleg a géped belsejében lerakódott szennyeződés, zsír és vízkő az oka. A Finish mosogatógép tisztító megóvja ezektől a mosogatógépedet, és az olyan helyekre is elér, ahová Te kézzel csak nehezen, vagy egyáltalán nem, például a fűtőelemekhez, permetezőkarokhoz. Használata rendkívül egyszerű: semmi más dolgod nincs, mint a kupakról eltávolítani a védőfóliát, majd az üres mosogatógépbe fejjel lefelé beállítani a flakont – ugyanúgy, mint ha egy tányért akarnál elmosogatni – és elindítasz egy legalább 65°C-os programot. Elég havonta egyszer használnod, hogy megakadályozd a kellemetlen szagok kialakulását, és az ételmaradékok felgyülemlését. Mi több, így a mosogatógéped élettartamát is jelentősen meghosszabbíthatod.

Homályosak, foltosak maradnak a poharaid?

A Finish gépi öblítőszer rendszeres használatával megelőzheted a problémát. Nincs más dolgod, mint az öblítő adagoló rekeszt megtölteni Finish öblítő folyadékkal, amely minden program öblítési fázisában automatikusan kioldódik. Különleges összetételének köszönhetően megakadályozza, hogy a poharakon, evőeszközökön foltok, esetleg ételmaradványok maradjanak. A Finish gépi öblítőszer felgyorsítja a száradási folyamatokat, így többé nem kell órákat várnod arra, hogy a program lejártával kipakolhass a gépből. Csempéssz egy kis extra frissességet mosogatógépedbe a Finish citromos gépi öblítőszer használatával.

Gyorsan vízkövesedik a géped?

Ennek oka a kemény vízben keresendő. Rendszeresen töltsd fel mosogatógépedet Finish vízlágyító sóval: a nagy szemcsés só segít megakadályozni, hogy vízkőlerakódások alakuljanak ki akár a mosogatógép belsejében, akár az edényeken. Elősegíti a mosogatógépekben lévő víz lágyítását, ily módon megnöveli a Finish mosogatószerek (tabletták, mosogatóporok, -gélek) tisztító hatását.

Kellemetlen szagokat áraszt a mosogatógéped?

Ha a mosogatógépet kinyitva kellemetlen szagokkal szembesülsz, azért a szűrőben, tömítésekben megbújó étel-lerakódások a felelősek. Szüntesd meg a szagokat a Finish citrom és lime mosogatógép illatosítóval. Ha pedig semleges illatra vágysz, próbáld ki a Finish szagsemlegesítő mosogatógép illatosítóját.

Mosogatógépünk karbantartása havonta csak pár percet igényel, viszont ezzel a minimálisan ráfordított idővel gondoskodhatunk róla, hogy éveken át a legjobb formáját hozza.

További információkét látogasson el a http://www.finish.hu/ weboldalra!