Kezdőlap Események Tűzoltók napja a Hírös Agórában

Tűzoltók napja a Hírös Agórában

Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja május 4-ére esik. Ennek alkalmából került megrendezésre 2016. május 3-án a tűzoltók napja a Hírös Agóra Művelődési Központban, melyet a Bács-Kiskun Megyei Tűzoltó Szövetség és a Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös szervezésben tartott.  A rendezvényen többek közt részt vett Kovács Ernő kormányelnök megbízott, Dr.  Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes, valamint Marozsi András alezredes is.

Az Ezredes Úr beszédében köszöntötte a jelenlévőket és megköszönte, hogy a társadalom értékesnek tartja a tűzoltók hivatását.

„Az ünnepek közösségformáló és megtartó erővel bírnak. Hiszem, hogy a tűzoltók legfontosabb jellemzője, hogy egy igazi, és élő emberi közösséget alkotnak. Ezt a közösséget a mindennapi munkában az egymásra utaltság, valamint a közös hagyományok ápolása tartja fent, és erősíti időről időre. Az állománygyűlés pedig alkalmat teremt a köszönet kifejezésére és az elismerések átadására is” – fejtette ki Farkasinszki Lóránt.

A rendezvényben kitüntetésben részesültek a hétköznapi hősök, akik különösen sokat tettek városunk védelmének érdekében, valamint sor került egy megemlékezésre azokról tűzoltókról is, akik ma már nem lehettek köztünk.